قصه پارك
يكي بود، يكي نبود؛ زيرگنبد كبود...
اولين پارك جنگلي ايران متولد شده بود. تاريخ تولد اين پارك جنگلي (ميرزا كوچك خان يا هزار پله) حدود چهارصد هکتاري به دهه ۳۰ و ۴۰ برميگرده و تا مدتها و شايد حتي الان یکی از بزرگترين پارك های جنگلي استان مازندران، ايران و حتي خاورمیانه هم باشه. خيلي اطلاعاتي از دهههاي قبل از انقلاب در دست نداريم اما تا قبل از سال ۱۴۰۰ مديريت و بهرهبرداري پارك بر عهده شرکتهای نیمه دولتی و شبه دولتی بوده است.
برای اولین بار از سال 1400 مدیریت و بهرهبرداری از مجموعه پارك جنگلي هزار پله طي مزايده رسمي به شرکت مهندسي و عمرانی پدیده شاه زید به مدیرعاملی جناب آقای مهندس سجاد حسینی سپرده شد.
و اما آقا سجاد حسینی (شركت پديده شاهزيد) كه در تاریخچهي اين پارک جنگلي اولین بهرهبردار بخش خصوصی به حساب مياومد از طريق شركت در مزایدهای که توسط سازمان منابع طبیعی استان مازندران جهت احاله مدیریت پارک جنگلی میرزا کوچک خان (هزار پله) آمل برگزار شد، شرکت کرد و موفق شد تا بهرهبرداری از پارك جنگلي هزار پله آمل رو از اون سال تا لحظه روايت اين قصه به عهده بگيره.
پارک جنگلی میرزا كوچك خان (هزار پله) تا كنون با توجه به موقعیت مکانی خود مورد استقبال ميهمانان و گردشگران زيادي بوده و خصوصا مردم كهن شهر آمل در فصول مختلف به واسطهي استفاده از آرامش، منظره، هوای پاک و فضای دلنشین پارک براي گذران اوقات فراغت، ورزش، شب مانی و صرف وعدههای غذایی از آن بهره ميبرده و ميبرند.
از دگر سو به دلیل استقرار این پارک جنگلي در دو طرف محور هراز (آمل – تهران) به شكلي كه گویی جاده هراز با ظرافتی باور نکردنی از میان این پارک زیبا گذر كرده اهمیت و جذابیت این پارک را دوچندان مي كند و باعث شده تا استقبال گردشگران گذري كه از مبدا تهران به كناره درياي خزر يا برعكس در تردد هستند از اين پارك جنگلي، كم نظير باشد.
همهي آنچه را كه تا اينجا در خصوص پارك جنگلي 420 هكتاري هزار پله كه 20 هكتار آن در دو طرف جاده هراز واقع شده روايت كرديم از موقعیت، طبيعت و فضاي پارك گرفته تا استقبال از حضور در آن توسط ميهمانان بومي و يا گردشگران به يك طرف اما قصه این كه پارک جنگلي چرا مغموم و به دور از توسعه روزآمد مانده در طرف ديگر!
پارک جنگلي هزار پله آمل همانطور که گفته شد به دلیل موقعیت استراتژیک و طبیعتی که داشته و دارد، بسیار پسند همگاني داشته و دارد به اصطلاح پاخور بسیاری از افراد طبیعت دوست و اهل ورزش بوده اما به دلیل نبود نظام مديريت روزآمد، دانشمحور و هدفمند عليرغم داشتن پتانسيلهاي مناسب تنها توانسته بود چند ساعت (در حد زمان صرف یک وعده غذا) ميزبان و پاسخگوی نیاز ميهمانان خود باشد و یا نهایتا 1 یا 2 شب در فصولی که هوا مساعد برپایی چادر در جنگل بوده، میزبان گردشگران شب گذران باشد!
آن هم ميزباني بيكيفيت و با كلي لكنت و مشكل در پذيرش و پذيرايي از ميهمانان.
لذا در نظام گذشته نه پارك به درد حفاظت از خودش خورده، نه ذينفعان و ذيدخيلان مديريت و بهرهبرداري از خودش و نه جامعه محلي پيراموني پارك، پس خود بخوانيد حديثي مفصل از احوال ميهمانان پارك و گردشگران.
حالا شرایط تغییر کرده، اميدواريم اين بار بخت با پارک جنگلی یار باشد و ما بتوانيم ورق گذشته را برگردانيم و تغییر سرنوشت پارک جنگلي هزار پله را باعث شويم.
پس بيايد به سراغ آقا سجاد حسینی بروييم تا باقي قصه را با شراكت ايشان روايت كنيم تا ببينيم ضرب آهنگ تقدير و نتيجه اختيار چگونه ايشان را سكاندار فعلي مديريت بهره برداري از پارك جنگلي هزار پله ي آمل كرده؟!
مهندس جان تعريف كن .....!
من همیشه دلخور از این بودم که چرا ما در آمل باید شاهراه ورودی استان مازندران باشیم اما كمترين بهره مثبت از گردشگري و بيشترين نتيجه منفي مثل كوه زباله عمارت از آن ما باشد!
در سال عبور بیش از 34 میلیون خودرو با پلاک غیر بومی را که از محور هراز تردد میکنند، شاهد باشیم اما سهمی از این فرصت بزرگ ناشي از رشد گردشگری نداشته باشیم؟
سهم مردم آمل از این ظرفيت اقتصادی که از ميانه اش عبور میکنند چیست؟
همیشه آمل شهری عبوری در مسير گردشگراني بوده که مقصدشان شهرهای ساحلی چون: بابلسر، فریدونکنار، نوشهر، چالوس، رامسر و... است و عملا مردم آمل سهم قابل توجهي از اقتصاد گردشگري نداشتهاند اما به جاي آن بيشترين سهم از زباله هاي توليدي ناشي از رشد گردشگري چرا !!!
زبالههایی که در سایت زبالهی عمارت آمل دپو میشد که نتيجه جمعآوري زبالههاي تقریبا 10 شهر استان مازندران بود و حاصلي جز بدبختی و مریضی براي ما در بر نداشت.
آنچه قابل تامل است اين است که به اين بيانديشيم آيا مجاورت محور و رودخانه هراز با این سایت زباله و شيرابههاي حاصل از آن در افزايش نرخ ابتلا به سرطان در شهر آمل موثر است يا ...؟!
متاسفانه این واقعیت وجود داشته و داره.
موضوع بعدی ترافیک حاصل از این ترددها ست که حجم عظیمی از مشکلات را برای بومیان منطقه در پی دارد، همهی اینها در صورتی ست که آمل کوچکترین سهمی از درآمد بسیار قابل توجه حاصل از این جابهجاییها نداشته و ندارد و تنها مشکلات بود که گریبان گیر شهر و همشهریان ما میشد.
این موارد خود از بزرگترین دلایلی بود که من را ترغيب كرد تا با سوداي به وجود آوردن يك مقصد گردشگري استاندارد نه تنها اوضاع را تغيير دهيم بلكه سهم ناچيز و منفي آمل از رشد گردشگري در استان مازندران را با سهمي مثبت و اعتبار آفرين جايگزين كنم.
خوب مهندس جان همه رو گفتي حالا تعريف كن قصهي شما با پارك از كجا شروع شد؟
سال ۹۵ من برای اولین بار به عنوان یک پیمانکار پروژههای عمرانی وارد مجموعه پارک جنگلی میرزا کوچک خان (هزار پله) شدم. در آن زمان بیشترین چیزی که در پارک به چشم میآمد به هم ریختگی وضعیت زباله، محیطی ناآرام و ناامن و نبود امکانات و خدمات مورد نیاز مسافران بود و دیگر هیچ.
این وضعيت برای پارك جنگلي هزار پله كه اولين پارك جنگلي كشور و پیشانی ورودی استان مازندران و گویای فرهنگ و تمدن شهرستان آمل و عملکرد مسئولین آن بود اصلاً دلنشین به نظر نمیرسید و بدترین اتفاق موجود در آن زمان، گذشته از موارد مطرح شده که بسیار حائز اهمیتاند و تهدیدی مهم براي همهي ما تلقی میشد قطع درختان پارک جنگلی و رواج بهرهبرداري مصرفي از جنگل بود آن هم به صورت کاملاً سازمان یافته و در تمام فصول سال كه ضربه بسیار هولناکی را به منابع طبیعی استان مازندران و همچنین ذخیرهگاه مهم جنگلهای هیرکانی وارد مي آورد. همه این موارد مرا راغبتر میکرد تا عزم خود را جزم کرده و به عنوان بهرهبردار وارد پارک شوم و بتوانم به این همه ناکارآمدی، سودجویی، ناامنی و بیبرنامهگی پایان داده و تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کنم تا این پارك جنگلي آنطور که در خور و لایقش است اداره شود و شايد بتوانم گامهای موثری در این راستا بردارم.
بالاخره فرصتی که منتظر آن بودم فرا رسید و در سال ۱۴۰۰ بود که طي مزایدهاي احاله مدیریت پارک میرزا کوچک خان انجام شد و ما در شركت پديدهي شاهزيد توانستیم بهرهبرداری از آن را به دست گرفته و به صورت رسمی درگير مديريت بهره برداري از پارک جنگلي هزار پله آمل شدیم با امید اينكه به موفقیتهايي كه آرزوي آن را داشتيم و داريم دست يابيم.
خوب مهندس جان چيزي درباره ویژگيهاي منحصر به فرد پارک جنگلي و ميراث طبيعي اون مونده كه برامون بیشتر توضیح بدي؟
ببينيد اين موارد خيلي زياد هستن و من تيتروار به بعضي از اونها اشاره ميكنم:
- دسترسی خیلی نزدیک این مجموعه به شاهراه بین المللی محور هراز شهر آمل
- فاصله اندک با دامنههای پرشیب اطراف منطقه که بسیار مورد توجه و خوشایند گردشگران است
- دسترسي به یک جادهي نسبتا مناسب آسفالته ۵ کیلومتری که از دل جنگلهای هیرکانی عبور ميكند
- وجود كهن درختان ارزشمند فراواني چون آزاد، سرو زربين، افرا هيركاني، انجيلي، سرخدار و غيره
- وجود تنوع جانوري مختصص هيركاني چون گراز، شوكا، پلنگ و غيره
همگی از جمله ویژگیهایی است که این پارک را مستعد بهرهبرداری و ایجاد زیرساختهای گردشگري پايدار و سبز ميكند.
خالی از لطف نیست که بدانیم پارک جنگلی میرزا کوچک خان (هزار پله) آمل در مجاورت زون حفاظت شدهي جنگلهاي هیرکانی ست كه ثبت یونسکو شده است و پوشش گیاهی و جانوری غنی موجود در آن، این مقصد جنگلي را به مکانی مناسب برای تجربه فعالیتهای متنوع اكوتوريسمي چون: گیاه شناسی، پرنده نگری، خزنده شناسی و ... بدل ميكند. وجود آبشارهایی که در درهها و تنگهها جاري هستند و گاها غارهايي را به وجود ميآورند مانند: آبشار و غار دئیز یا دیگر مکانهایی که با فاصلهاي بسیار اندک برای ما امکان خلق و زيستن تجربههای بینظیري را در دل طبیعت به وجود ميآورند.
همه این ویژگیها به ما کمک خواهند كرد تا نه تنها چیزی فراتر از یک مقصد چند ساعتهي گذري برای گردشگران باشیم بلکه پارک جنگلی هزار پله آمل خود میتواند به مقصدی بکر، زیبا، تجربهمحور، خلاق، طبیعتگرا، صيانتمحور و جذاب تبديل شود تا از طريق مشاركت با جامعه بومي پيراموني خالق شغل و ثروت پايدار و غير مصرفي باشد و از دگر سو پاسخ در خور به نياز گذران اوقات فراغت گردشگرانی دهد که خسته از محیط پرمشغله، پر ترافیک و پردود شهرها خصوصا کلانشهر تهران هستند.
عطف به کتابچهي طرح توسعه پارك جنگلي هزار پله آمل که زبان مشترک ما و اداره کل منابع طبیعی استان مازندران است (این کتابچه توسط سازمان متولی و کارشناسان متخصص بهرهبرداری پایدار از جنگل تهیه شده و تمامی استانداردهای لازم با هدف توسعه عملكردي مناسب در راستای کیفیت بخشی به توسعه و حفاظت از پارک جنگلی میرزا کوچک خان را در بر دارد)، ما ميبايست از طريق ايجاد زيرساختهاي استاندارد، كم اثر و پايدار لازم اعم از مركز تفسير ميراث طبيعي پارك جنگلي، بازارچه توليدات بومي و محلي و صنايع دستي، خدمات ورزشي، خدمات اقامت و پذيرايي، خدمات آموزشي و اجراي گشتهاي علمي و تجربه محور در عرصهها و زونهاي از پيش تعيين شده تفرج گسترده و متمركز داخل پارك جنگلي كه وسعت آنها كمتر از يك سيام وسعت پارك است با هدف درآمدزايي از طريق مديريت خدمات مورد نياز و اثرات حضور گردشگران در پارك جنگلي و ايجاد انتفاع اقتصادي از آن به منظور ايجاد شغل پايدار براي جامعه محلي پيراموني كه معيشتشان به حيات جنگل گره خورده، تامين هزينههاي حفاظت، صيانت، نگهداري و بهبود وضعيت و ارتقا كيفيت بهرهبرداري غير مصرفي از پارك، پرداخت بهره مالكانه دولت و انجام وظايف قانوني و حقوقي خود اعم از پرداخت ماليات، بيمه و غيره اقدام كنيم.
مهندس جان در مورد مشکلاتی بگو که تاكنون در این مسیر از سر گذروندي؟
زمانی که ما کار در پارک را شروع کردیم با مشکلات بسیاری روبرو بودیم از جمله قطع درختان و قاچاق چوب و افرادي که این کار ناحق برایشان حق ایجاد کرده بود. ما عزم خود را جزم کرديم تا طبق وظيفه مديريت بهره برداري پايدار و غير مصرفي خود در حوزه حفاظت و صيانت كه اساس اجراي طرحهاي اين چنيني ست جلوی این معيشت مصرفي و غیر اصولی را بگيريم و چه درگیریهایی که از سر نگذراندیم که باعث اتلاف زمان و منابع مدیریتي ما شد، البته در دست ديگر مشغول تلاش براي ايجاد راهكارهاي معيشتي جايگزين و مكمل براي جامعه بومي پيراموني پارك جنگلي هستيم. كلي مشکلات حقوقی، درگیریهای فیزیکی و تیراندازی و غيره را حوصله کرديم و با علم مدیریت تعارضات رفته رفته مسیر را برای ایجاد یک تغییر بزرگتر آماده کردیم و به پارك سر و شکلی حداقلي دادیم.
هرگز فراموش نمیکنم زمانی که ما میخواستیم پارک را از زباله پاکسازی کنیم، به دلیل اینکه بيمدیریتي در دو سال گذشته بر پارك جنگلي هزار پله مستقر شده بود آنهم به واسطه انجام و طي مراحل اداري خلع يد بهرهبرداران قبلي، رسیدگی به موضوع جمعآوري زبالهها کاملا عقیم مانده بود.
ما به محض ورود با تلی از زباله مواجه شدیم، در فرآیند پاکسازی ما ۲۳ کامیون بزرگ زباله را از داخل سایت جمعآوری و به بیرون و محل دپوی زباله شهرستان انتقال دادیم و تا حدودی بستر پارک جنگلي را پاكسازي كرديم البته كمك مردم و مشاركتشان در اين پاكسازي خاطرهساز بود و وظيفه ما را در مقابل امانتدار پارك جنگلي بودن سنگينتر كرد.
رفته رفته ما توانستيم وضعيت پارك جنگلي هزار پله را از محلی که نه امنیت داشت و نه زیبايي و تمیزي به محلی برای استفاده خانواده ها و گردشگران ارتقا دهيم.
زيرساخت جادهای، زیر ساخت مورد نياز براي تاسيسات آب و برق، فاز روشنايي شبانه، دوربین تحت شبکه براي کنترل امنیت و خيلي از موارد ديگر ساير اقدامات، احداثات و زیرساختهایی بود که در این مدت ما در پارك جنگلي پیاده سازی کردیم تا حداقلهایی را برای پذیرش ميهمانان مان در پارك جنگلي هزار پله فراهم کرده باشیم.
خوب آقای مهندس حسینی انقدر در روايت اتفاقات افتاده مشتاق، صبور و خوش اخلاق هستند که ما را راغب به ادامه اين روايتگري ناشي از هم صحبتی با خودشان ميكنند.
مهندس جان کنجکاويم که بدونیم در این راه پرفراز و نشیب چه کسانی در کنار شما بودند و نقش و جایگاه خانوادهي شما در این مسیر چي بود؟
سال ۹۵ وقتی سازمان منابع طبیعی استان مازندران برای امور عمراني قسمتی از پارک بودجه تخصيص داده بود، از طریق شرکت پدیده شاهزید جهت انجام یک پروژه عمرانی وارد پارک شديم تا قسمتی از کار مد نظر را بر عهده بگیریم. آن روز من به همراه پدر و برادرم وارد پارک شدیم تا کارهای لازم برای تجهیز کارگاه را در پارک انجام دهیم و بنده با اینکه اصالتاً آملی هستم متاسفانه تا آن روز هیچ وقت داخل پارک را ندیده بودم و مانند خیلی از مسافران دیگر تنها به صورت گذري از كنارش عبور کرده بودم. به ياد دارم وقتی وارد پارک شدیم خيلي اتفاقي و بدون اينكه از قبل برنامهاي براي اين حرفم داشته باشم به پدر و برادرم گفتم که من یک روزی به عنوان بهرهبردار وارد این پارک خواهم شد، اما خوب چون زمینه کاری ما متفاوت بود، پدر و برادرم حرف من را جدی نگرفتند و از آن روز به بعد من همیشه پیگیر امورات پارک بودم و همیشه از دور آن را زیر نظر داشتم و میدیدم که پارک با یک عالمه بیکفایتی، بیمسئولیتی و بیهدفی اداره میشود و شاید از حداقلها هم برخوردار نيست.
بالاخره تقدير كار خودش را كرد و روز موعود فرا رسید و من به عنوان تنها شرکت کننده بومی در مزایده احاله مدیریت پارک شرکت کردم و توانستم به عنوان بهرهبردار، مدیریت پارک را بر عهده بگیرم و در اين ميان تا رسيدن به هدفم همه این پروسه زمانی که صرف کرده بودم، هزینه ها و همه چيز با حمایت خانوادهام: پدر، برادرهايم و همسرم اتفاق افتاد زیرا در ابتدای شروع کار وضعیت پارک خیلی بد بود و نیاز بود که من يك تیم داشته باشم و از طرف آنها حمایت شوم که شکر خدا این اتفاق افتاد. امنیت به پارک بازگشت، زبالههای بسیار زیادی مدیریت شدند، قاچاق چوب متوقف شد که البته برایش بهای بسیار سنگینی دادیم و برای ما مشكلات زیادی ایجاد کرد اما ما کوتاه نیامده و توانستیم در این زمینه هم موفق عمل کنیم. حمایت خانواده هايمان در اين مسير بسيار براي ما موثر و کمک کننده بود. اینها همه اتفاقاتی بودند که تا کنون برما گذشته تا اینکه ما حالا در اینجا باشیم و مشغول تهيه داستان پارك.
ما برای گامهای بعدی به توسعه و ارتقا پارک جنگلی به يك اكوپارك جنگلي مي انديشيم و در تلاشيم تا شرایط را طوری فراهم آوریم که بتوانیم به طور جدی سه ضلعي مديريتي زير را در پارك مستقر كنيم:
- مشاركت حداكثري ذينفعان، متخصصين و دغدغه مندان بومي را به شرط انتفاع ايشان باعث شويم.
- بيشينه اجراي سياستهاي صيانت و حفاظت از پارك و تامين هزينههاي آن از درآمد پارك جنگلي را عملياتي كنيم.
- دانشمحوري، يادگيرندگي و با هم آموزي را ركن توسعه پايدار و ماندگار گردشگري مسئولانه در پارك قرار دهيم.
در همین راستا و به امید پیشرفت، قدم در راهی گذاشتهايم که منتج به تعالی پارک جنگلي هزار پله آمل شود.
پس از گذشت حدود سه سال و به قصد تخصصگرايي همکاری با جناب آقای علي شادلو كارشناس ارشد اكوتوريسم (گردشگري بوممحور) و فعال توسعه و مديريت مقاصد و كسب و كارهاي گردشگري طبيعتگرا و پايدار را شروع كردهايم و این روزها تمام قد در حال تلاش و جنگیدن هستيم تا بتوانیم به اهداف ترسیم شده در برنامه توسعه كيفي و كمي پارك جنگلي كه در کتابچهی طرح توسعه پارك آمده و آنچه در ذهن داریم برسیم و بتوانیم در کنار فردي متخصص (علي شادلو) به عنوان اولین اکوپارک جنگلی ایران مطرح شویم.
اميدواريم به عهد خودمان پایبند باشیم تا مردم استان مازندران به ویژه شهرستان آمل با توجه به هزینههای هنگفت سرزميني که براي توسعه گردشگری پرداخت كردهاند بتوانند خود سهمی در خور، علمي و استاندارد از اقتصاد و نتايج توسعه به سامان صنعت گردشگري كسب كنند و همچنین بتوانیم در ورودی شهرستان آمل نمایندهی خوبی از فرهنگ و تمدن مردم آمل و استان مازندران باشیم.
ما حتي گوشهي چشمي هم به كسب رتبههاي بينالمللي در خصوص پروژههاي موفق بهرهبرداري مشاركتي با هدف حفاظت و صيانت از ميراث طبيعي جهاني (جنگل هيركاني) داريم.
ما چشم به راه حمايت مردم شريف آمل، هم استانيهاي عزيز، هموطنان همسو، مديران و مسئولان متولي و مرتبط با موضوع هستيم.
خوب مهندس سجاد حسيني عزيز؛ ظاهرا به پايان آمد اين دفتر اما حكايت همچنان باقي ست...
و هان اي كساني كه حوصله كرديد و داستان ما را تا اينجا خوانديد، اولا از ديدن صفحات ديگر سايت پارك جنگلي هزار پله لذت ببريد، دوما دمتان گرم و حوصلهيتان مستدام، سايهتون كم نشه و فعلا به درود.
چشم انداز
در تلاش برای تبدیل شدن به نمونه اي از استانداردترين مقصد گردشگری جنگلی كه متصوريد، با منطق حفاظت مشاركتي، بهره برداری غير مصرفي و پايدار از جنگلهاي هيركاني در دل مازندران و ايران و با هدف ایجاد انتفاع مبتنی بر مشارکت برای جامعه محلي.
ما خود را استانداردترين و با كيفيت ترين مقصد جنگلي ايران مي بینيم و نماينده ي عملكرد و مديريت برآمده از تمدن یکی از كهن شهرهای ايران زمين، آمل.
صيانت و حفاظت از جنگل هاي هيركاني و زيستمندان آن، توليد و توزيع عادلانه دانش، آگاهي و ثروت با هدف انتفاع جامعه بومي از طريق توسعه اكوتوريسم و گردشگري پايدار چشم انداز نهايي ما در پارك جنگلي هزار پله آمل است.
ما قرارمان این است که پارك جنگلي آمل را به اولين اكوپارك جنگلي ايران در تراز و استانداردهاي جهاني تبديل كنيم.
بيانيه ماموريت
- پارك جنگلي هزارپله آمل پايداري و صيانت از سرزمين را مسئوليت اصلي خود مي داند و توسعه گردشگري مسئولانه را راهكاري براي انجام اين مسئوليت.
- پارك جنگلي هزارپله آمل در راستاي ايجاد اشتغال پايدار و سبز با محوريت حفاظت جنگل از طريق توانمندسازي و مشاركت دادن جامعه محلي پيرامون خود، فرآيندهايي را تعريف كرده كه توسعه بوم گردشگري حفاظت محور عامل توزيع عادلانه ي ثروت و توسعه متوازن جغرافياي انساني و طبيعي پيراموني خود شود.
- پارك جنگلي هزارپله آمل مقصدي هدفمند در جنگل هاي هيركاني است كه با ايجاد خدمات گردشگري تجربه محور و خلاق قدم در مسيري متفاوت گذاشته است تا از طريق توسعه و استقرار نظام بهره برداري پايدار و غيرمصرفي هزينه هاي صيانت و حفاظت از اين قطعه از جنگل هيركاني را تامين نمايد.
- پارك جنگلي هزارپله آمل با تمركز بر تخصص گرايي، دانش محوري و نوآوري به ارائه بهترين و با كيفيت ترين خدمات بوم گردشگري (اكوتوريسم) مي پردازد.
- ايجاد تمايز و خلق ارزش هاي متفاوت براي سرزمين و ميهمانان پارك ماموريت اصلي ماست.
بيانيه ارزش
- رعايت اصول پايداري با هدف توسعه متوازن.
- خلاقيت، نوآوري، ماجراجويي و مكاشفه گري.
- تعالي محيط طبيعي و انساني.
- اعتمادسازي و حفظ منافع متقابل ذينفعان محلي از طريق مشاركت و كار تيمي.
- ايجاد خدمات متنوع، ايمن و خوشايند با هدف لذت و آگاهي حداكثر ميهمانان.
- منتج به صيانت، اصالت محور و نتيجه گرا.
- خلق بيشينه ي ارزش گذران اوقات فراغت براي ميهمانان.
- با هم آموزي، توان افزايي، خلق ثروت پايدار، اشتغال آفريني.
اهداف پارك
اهداف كوتاه مدت
- افزايش بهره وري تيم.
- بهبود روابط با مشتري (سايت، CRM و ...).
- احداث زيرساخت هاي مناسب و سازگار با محيط زيست.
- ايجاد امکانات گذران اوقات فراغت بهینه و منشا اثر مثبت.
- بهبود و افزايش توان و سرمايه جغرافیای طبیعی و انساني.
اهداف بلند مدت
- بهينه كردن فرصت ها.
- حفظ و احياي ذخاير طبيعي از طریق استقرار نظام بهره برداري غيرمصرفي و اقتصاد سبز.
- توسعه فناوري هاي نوآورانه و راه اندازي فازهاي جديد.
- ارتقا برند (شركت پدیده شاهزید) به عنوان برترین شرکت مدیریت ایجاد و بهره برداری از مقاصد گردشگري سبز.
مزيت هاي رقابتی و ارزش های پیشنهادی
چرا میهمان پارک جنگلی هزار پله شویم؟
مزیتهای رقابتی پارک:
نزدیک ترین پارک جنگلی هیرکانی به تهران، حداکثر تمرکز مدیریتی ما بر پر بار تر شدن گذران زمان اوقات فراغت میهمانان، تجربه حضور در قلب بکر جنگل هیرکانی در دسترس ترین حالت ممکن. امکان تجربه حضور در سه عرصه بستر رودخانه هراز و خصایص هیرکانی در مناطق پست، دامنه شیب دار و ارتفاعات البرز. امکان بازدید از حیات وحش گیاهی و جانوری هیرکانی و بازدید از تنگه ها، دره ها و آبشارهای بی نظیر در دل جنگل های هیرکانی.
ارزش های پیشنهادی پارک به میهمانان:
حضور شما در کنار ما باعث می شود تا بهتر به اهداف مان در حفاظت و صیانت از جنگل های هیرکانی دست یابیم و این امکان برای شما وجود دارد تا با ما در این امر مهم مشارکت کنید. حضور شما در کنار ما باعث ایجاد فرصت های معیشتی پایدار برای جوامع بومی پیرامون جنگل می شود تا اقتصاد غیر مصرفی ناشی از اشتغال در گردشگری را جایگزین اقتصاد حاصل از بهره برداری مصرفی از جنگل کنند. ما با بهره گیری از دانش بین رشته ای حاصل همکاری بیش از بیست تخصص مختلف گردشگری، کسب و کار، مهندسی، مدیریت تجربه میهمانان، محیط زیست، منایع طبیعی، آشپزی، ورزش، سلامت، مشارکت آفرینی، توسعه و غیره خود را محیای میزبانی از شما و حفاظت از سرزمین کرده ایم. اینجا قرار است اوقات فراغتی پر بار و لذت بخش را با هدف اثرگذاری به نفع حال خوب سرزمین بسازیم و سپری کنیم.
تعريف مشتريان و نامشتريان
تعريف مشتري:
- اگر مکاشفه گری را دوست دارید.
- اگر دوست دارید بیشتر به رازهای طبیعت پی ببرید.
- اگر عمق و عرض زندگی به شرط آگاهی برایتان مهم تر از طول زندگی ست.
- اگر به سلامت خودتان، خانواده تان، نسل بعدی مان و سرزمینمان علاقمند هستید.
- اگر توزیع عادلانه ثروت و توسعه متوازن، پایدار و ماندگار برایتان دغدغه است.
میهمان ما شوید تا کتاب طبیعت را مسئولانه تر بخوانیم و اثرگذاری و مشارکت را در پیشانی اهدافمان از زیستن قرار دهیم.
تعريف نامشتري:
در كنار ما به شما سخت مي گذرد:
- اگر هميشه از همه چيز ناراضي هستيد و دليل این نارضايتي را در بيرون از خود جستجو مي كنيد.
- اگر در كش و قوس هاي زندگی و تجربه درد تاب آوری در مقابل تغييرات برخود مسلط نيستيد.
- اگر نمي توانيد با زباله های خود مسئولانه رفتار کنید و آنها را در دست خود نگه داريد تا به سطل زباله برسید و با تفکیک آنها به چرخه ی بازیافت آنها کمک کنید.
- اگر در پي آنيد كه ديگران و شرايط را باب ميل خود كنيد به جاي تلاش برای درک تفاوت ها.
- اگر ادب، دانش و تفکر مسئولانه در زندگی شما مصاف را به ثروت و قدرت نفوذتان باخته است.
- اگر رعایت فرهنگ بومی و احترام به جوامع محلي برای شما سنگین است و نمي توانيد به زبان، آيين و هويت همگان احترام بگذاريد.
- اگر با جنبندگان آسمان و زمين در صلح نيستيد و گرفتار خودخواهی هستید.
شاید بهتر است مقصد دیگری را برای گذران اوقات فراغت تان استفاده کنید.
قول/ شعار برند
هزارپله، هزار قصه، هزار رنگ، هزار تغيير، پله پله ومشتاقانه تا ماندگاری.